top of page
Writer's pictureDovilė

Plaktas baltojo šokolado ganašas

Updated: Nov 8, 2020

Nežinau kaip jūs, bet aš baisiai nemėgstu sviestinio kremo. Taip, jis gražiai išsispaudžia ant keksiukų. Taip, jis lyg tinkas apgula ir sutvirtina tortą. Bet koks jis man neskanus! Taigi, sukau galvą, kuo gi čia papuošus savo gimtadieninius keksiukus, kad būtų ne tik gražu, bet ir skanu, ir sugalvojau – gi yra toks nuostabus dalykas kaip plaktas baltojo šokolado ganašas!


Žinoma, galima jo ir neplakti – tuomet, naudodami dar šiltą, turėsite skanų gelsvą glaistą. Bet išplaktas jis purus ir tvirtas lyg sviestinis kremas, o skonis – nesulyginamas. Tad dalinuosi auksine baltojo ganašo proporcija, o pačios porcijos užteks 12-15 keksiukų – viskas priklausys nuo jūsų dosnumo puošiant pyragaičius.


Jums reikės:

  • 100 g riebios grietinėlės

  • 300 g baltojo šokolado

1 žingsnis: susmulkiname šokoladą. Kuo jis smulkesnis – tuo mažiau vargo bus tolimesniuose etapuose. Jei naudojate specialius šokolado lašus, nieko smulkinti nereikia.


2 žingsnis: supilam grietinėlę į prikaistuvį ir ją užverdame. Nelaukiame, kol ji ims kunkuliuoti, bet maži maži oro burbuliukai prie puodo sienelių pageidaujami.


3 žingsnis: karštą grietinėlę užpilame ant šokolado ir, šiek tiek pamaišę silikonine mentele, uždengiame dubenį lėkšte arba puodo dangčiu. Paliekame 3-5 minutėms pastovėti ir tik po to gerai viską permaišome. Jei dar yra neištirpusio šokolado gabaliukų, statome dubenį į garų vonelę ir kaitiname, kol ištirpsta šokoladas. Kuo mažiau kaitinsime, tuo geriau, todėl bent jau aš nuimu puodą nuo garų nesulaukusi, kol ištirpsta visi šokolado gabalėliai – tie keli trupiniai ir taip įsimaišo bei ištirpsta.


4 žingsnis: paliekame dubenį su ganašu kambaryje atvėsti. Krintant temperatūrai jis ims tirštėti, plakti tinkamas tuomet, kai tampa vos tirštesnis už grietinę. Elektriniu plakikliu išplaktas ganašas būna purus ir baltas, jo tūris šiek tiek padidėja. Tačiau būkite atsargūs – neperplakite jo!



216 views

Comentarios


bottom of page