top of page
Writer's pictureDovilė

Universalus biskvitas tortui

Updated: Apr 8, 2020

Kai atrandi tobulybę, nebesinori eksperimentuoti. Taip nutiko ir su šiuo biskvitu. Recepto formulę mama man perdavė gal prieš dešimtmetį. Per šį laikotarpį biskvitas man sukrito tiek kartų, kad užtektų vienos rankos pirštų suskaičiuoti. Paslaptis? Produktų santykis.


Vienam kiaušiniui mums prireiks vieno šaukšto (20 g) cukraus ir vieno šaukšto (25 g) miltų. Tam, kad lengviau būtų perpjauti biskvitą, maždaug penktadalį miltų pakeičiu bulvių krakmolu.


Vidutinio dydžio biskvitui reikės

  • 5 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 100 g miltų

  • 25 g bulvių krakmolo

  • 0,5 a. š. kepimo miltelių

Jei norite didesnio biskvito, visų produktų proporcingai padidinate. Suklysti beveik neįmanoma.

Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių Celsijaus.


1 žingsnis: atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame pusę cukrau ir viską gerai išplakame mikseriu. Plakame apie tris minutes, kol nelieka cukraus granulių.

2 žingsnis: plakame baltymus, kol jų masė padidėja kelis kartus. Tuomet suberiame likusį cukrų ir toliau plakame baltymus. Turime gauti standžias putas - pakėlus mikserį susidarys baltymų smaigaliai. Žinoma, taip pat galite apversti dubenį virš galvos - gerai išplakti baltymai neužkris ant jūsų. Vis dėlto šio būdo nerekomenduočiau, jei nenorite likti su baltymų kepure.


3 žingsnis: atskirame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Pamažu per sietelį šį mišinį beriame į išplaktus trynius. Viską išmaišome. Šaukštu įdedame šiek tiek baltymų putų ir atsargiai rankine šluotele išmaišome. Šią procedūrą kartojame tol, kol nelieka nei miltų, nei baltymų.


4 žingsnis: imame konditerinį teptuką ir aliejumi ar tirpdytu sviestu ištepame skardą. Jei vis tiek bijote, kad biskvitas prie skardos prilips, pabarstykite šiek tiek manų kruopų. Į skardą supilame biskvito tešlą ir pašauname į orkaitę. Kepame apie pusvalandį. Ar biskvitas jau iškepė, patikriname įsmeigdami dantų krapštuką. Jei prie jo neprilipo tešla - biskvitas jau gatavas.


1,488 views

Comments


bottom of page