top of page
Writer's pictureDovilė

Naminė pistacijų pasta

Updated: Apr 8, 2020

Man desertai su pistacijomis – vieni mėgstamiausių. Tačiau kai skubiai prireikė pistacijų pastos, niekur jos neradau! Arba jos kiekis buvo toks, kad tik sėkminga kepykla pajėgtų tiek sunaudoti. Tad ėmiau kuistis internete ir radau legendinio konditerio Pierre Hermé pistacijų pastos receptą. Jis paprastas, tik reikalaujantis kantrybės. O svarbiausia, kad pastos savikaina mažesnė nei parduotuvėje.


Reikės

  • 180 g pistacijų

  • 25 g vandens

  • 90 g cukraus

  • 44 g migdolų miltų


1 žingsnis: prikaistuvyje užverdame vandenį – maždaug tiek, kad apsemtų pistacijas. Kai vanduo ima virti, suberiame riešutus ir verdame juos dvi minutes. Virtas pistacijas nukošiame ir suberiame ant virtuvinio rankšluosčio – gerai patrynus luobelė turėtų pati nukristi. Jei jūsų pistacijos be luobelių, vis tiek riešutus pavirkite, kad šie suminkštėtų. Nuvalytas pistacijas sudedame į dubenį.


2 žingsnis: imamės sirupo. Į puodą suberiame cukrų, įpilame 25 g vandens. Vis pamaišydami verdame, kol situpas pasiekia 121 laipsnį pagal Celsijų. Karštą sirupą supilame ant pistacijų ir viską intensyviai maišome mentele, kol sirupas atvėsta ir ima kristalizuotis – atrodys, kad pistacijos aplipusios smėliu.


3 žingsnis: į pistacijų masę suberiame migdolų miltus ir imamės atsakingiausio darbo – smulkinimo. Galite sumesti viską į virtuvinį kombainą, galite naudoti kitą savo mėgstamą blendinimo prietaisą, svarbiausia, kad jis būtų galingas. Prireiks kantrybės smulkinant riešutus, nes iš pradžių gali atrodyti, kad nė velnio niekas nesigauna, bet nepasiduokite – nuvalykite retkarčiais riešutus nuo indo sienelių ir toliau smulkinkite. Galų gale gausite tirštą pastą. Jei ji jums per tiršta, šliūkštelėkite amareto – jis padės sukontroliuoti pastos konsistenciją.


Jei nurodyto pastos kiekio jums per daug, galima porciją mažinti tokiomis proporcijomis:


  • 80 g pistacijų

  • 12 g vandens

  • 40 g cukraus

  • 20 g migdolų miltų

49 views

Comments


bottom of page