top of page
Writer's pictureDovilė

Tortas su „Philadelphia“ sūriu

Updated: Apr 8, 2020

Mano virtuvės paradoksas yra toks: labai mėgstu gaminti tortus, bet nesu didelė jų valgytoja. Mane labiau žavi pats kūrybinis procesas, kai suku galvą, kaip jį papuošus, ką į vidų įdėjus... Pastaruoju metu išmokau apžaisti grietinėlės sūrio kremą – sluoksniuoju arba maišau jį su uogų bei citrusinių vaisių tyrėmis.


Bet viskas prasidėjo nuo to, kad išbandžiau „Red Velvet“ torto receptą iš „Preppy Kitchen“. Geliniai dažai biskvitui visai netiko – raudonos spalvos nesimatė, ją užgožė kakavos rudumas. Likau absoliučiai nusivylusi, bet „filadelfijos“ kremas pateko į metų atradimų TOP3. Iš recepto jis gali pasirodyti riebus, bet nebijokite, nes tai tik apgaulė. Skonio prasme jis gerokai lengvesnis nei maskarponės kremas.


Vidutinio dydžio vaniliniam tortui reikės:

  • biskvito iš 6 kiaušinių – pilną receptą ir gaminimo eigą rasite čia.

  • 340 g kambario temperatūros sviesto

  • 550 g persijotos cukraus pudros

  • 455 g „Philadelphia“ ar kito grietinėlės sūrio

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

  • žiupsnio druskos

  • pusės stiklinės vandens

  • trečdalio citrinos sulčių

Nurodyto kremo kiekio užtenka biskvitui iš 6 kiaušinių (kepu dviejose 20 cm pločio skardose – perpjovusi perpus gaunu keturis biskvito sluoksnius) dosniai pertepti ir aptepti iš išorės. Jei kepsite didesnį biskvitą, bet turėsite tik tris jo sluoksnius, kremo turėtų užtekti ir plonam aptepimui iš išorės.

1 žingsnis: iškepame biskvitą ir leidžiame jam atvėsti. Šiukštu nepradedame teplioti kremais šilto biskvito – kremas ištiš ir ims bėgti per kraštus.


2 žingsnis: minkštą sviestą išplakame elektriniu mikseriu. Turime gauti baltą purią masę. Toliau plakdami sviestą pamažu pradedame berti į jį cukraus pudrą. Kremo tūris stipriai padidės, jis bus purus ir vienalytis.


3 žingsnis: kai jau visa cukraus pudra sudėta, sukrečiame dalį grietinėlės sūrio. Viską išplakame iki vientisos masės. Sudedame likusį sūrį, įpilame vanilės ir įberiame žiupsnį druskos. Vėl viską plakame, kol susimaišo sviestas ir sūris. Ir štai – po keliolikos minučių vargo turime dieviškai skanų kremą.


4 žingsnis: pradedame rinkti tortą. Stiklinėje sumaišome vandenį su citrinos sultimis – šiuo mišiniu sulaistysime biskvitus, kad nebūtų lyg sprangi kempinė. O toliau viskas elementaru: dedame biskvitą, sulaistome (tik nepaskandiname vandenyje), pertepame kremu, dedame ant viršaus kitą biskvitą... Ir taip iki galo. Likusiu kremu aptepame viršų ir šonus, pataisome nelygumus.


Puošiame taip, kaip sugalvojame. Aš viršų apliejau ganašu (receptą rasite čia), o ant jo patupdžiau vaflį, saldainius ir kitą skanumynų popuri, rastą parduotuvėje.


972 views

Comments


bottom of page