top of page
Writer's pictureDovilė

Raffaello tortas

Updated: Apr 8, 2020

Viskas turi skonį, net jei mums atrodo priešingai. Juk net patirtį įvardijame kaip saldžią, karčią... O "Raffaello" tortas - tai atostogų skonis. Jame telpa viskas: bangų dužimo į krantą garsas, palmių ošimas, šildantys saulės spinduliai, tarp kojų pirštų byrantis smėlis... Ne, nesupraskite manęs neteisingai. Smėlio į tortą nebersime ir vandenyno vandens nepilsime. Bent jau kol kas.

Tiesiog pamėginkime pagaminti "Raffaello" tortą. Juk tai - saldi nuodėmė, kurios būtina paragauti. Taip, tai tikras blogio šaltinis, besilaikantiems dietos, nes kalorijų kiekis šiame torte nesuskaičiuojamas. Ir vis dėlto... Nesutikau nė vieno, kuris galėtų šiam tortui atsispirti.


Biskvitui prireiks:

  • 8 kiaušinių

  • 160 g cukraus

  • 125 g miltų

  • 50 g bulvių krakmolo

  • šaukštelio kepimo miltelių

  • vanilės

Biskvito gaminimo instrukciją rasite čia.


Kremui prireiks:

  • 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno (kambario temperatūros)

  • 180 g kambario temperatūros sviesto

  • 450 g grietinėlės (35 proc. riebumo)

  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio

  • 50 g kokoso drožlių

  • šiek tiek vanilinio cukraus

  • pusės citrinos sulčių

  • pusės puodelio vandens

1 žingsnis: į dubenį supilame grietinėlę ir ją šiek tiek paplakame mikseriu. Puodelyje arba lėkštutėje sumaišome grietinėlės standiklį ir vanilinį cukrų. Mišinį suberiame į grietinėlę ir plakame masę tol, kol gauname tirštą kremą. Uždengiame dubenį ir valandai įdedame į šaldytuvą.

2 žingsnis: išsukame minkštą sviestą su kondensuotu pienu. Galima viską plakti mikseriu, taip bus paprasčiau ir lengviau.


3 žingsnis: į sviesto ir kondensuoto pieno masę suberiame kokoso drožles. Uždengiame dubenį ir pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą, kad sviestas apstingtų.

4 žingsnis: grietinėlę supilame į sviestą su kondensuotu pienu. Mikseriu viską gerai išplakame.

5 žingsnis: biskvitą padaliname į tris skritulius. Vieną dedame į padėklą.

6 žingsnis: į pusę puodelio vandens supilame citrinos sultis. Šiuo mišiniu sulaistome biskvitą, esantį padėkle. Užkrečiame kremo ir uždedame antrą biskvito riekę. Vėl uždedame kremo. Taip surenčiame visą tortą.

Įprastai pabaigtą tortą aptepu likusiu kremu ir apibarstau kokoso drožlėmis. Tačiau šįkart manęs laukė baby shower, tad reikėjo kažko išties ypatingo. Jei jūs nepuošite torto morenginiu kremu, iš nurodytų produktų pagaminto kremo kiekis jums turėtų tikti idealiai. Jei visgi seksite mano pavyzdžiu, jums liks nemažai kremo, nes jo nesunaudosite išorės dekorui. Todėl siūlau produktų kiekį sumažinti trečdaliu. Tuomet kondensuoto pieno jums reiktų 260 g, sviesto - 120 g, grietinėlės - 300 g, vieno pakelio grietinėlės standiklio ir 35 g kokoso drožlių.

Šveicariškas morenginis sviestinis kremas su kokoso sirupu


Reikės:

  • 7 kiaušinių baltymų

  • 400 g cukraus

  • 450 g kambario temperatūros sviesto

  • Žiupsnio druskos

  • 50-60 ml kokoso sirupo

1 žingsnis: paruošiame garų vonelę - puode užkaičiame vandenį, virš kurio pastatome metalinį dubenį (metalas greičiau perima ir praranda šilumą nei stiklas ar molis). Į dubenį sudedame kiaušinių baltymus ir cukrų.

2 žingsnis: šluotele maišome kaitinamus baltymus ir cukrų. Originaliame recepte nurodyta, kad masė turi būti 70 laipsnių temperatūros, tačiau galite orientuotis ir paprasčiau – cukrus turi būti visai ištirpęs. Įmerkite į masę šaukštą, ištraukite jį ir perbraukite pirštu – jei patrynus pirštus tarp jų jaučiamas cukrus, vadinasi, dar reikia kaitinti.

3 žingsnis: jei cukrus ištirpęs, nuimame puodą ir pradedame plakti baltymus. Mikserį nustatome pačiu didžiausiu greičiu, plakame apie 10 minučių. Morengas turi blizgėt ir būti standus.

4 žingsnis: sumažiname mikserio greitį – atėjo metas dėti sviestą. Jį į baltymus dedame dalimis, vis išplakdami iki vientisos masės. Kai sviestas sudėtas, įpilame kokoso sirupo, vanilės. Plakame dar kelias minutes vidutiniu greičiu.

Jei kremas per skystas, kad galėtume naudoti jį dekorui, įdedame dubenį į šaldytuvą. Neišsigąskite, jei ištraukę iš šaldytuvo jį rasite sušokusį į gabaliukus. Tiesiog paimkite mikserį ir viską dar kartą gerai išplakite.

Torto užbaigimas


1 žingsnis: jau surinktą ir kokoso kremu perteptą tortą aptepame baltu morenginiu kremu. Jis tobulos konsistencijos ir lygumo, tad padeda paslėpti bet kokius netobulumus. Jūs tik pažvelkit į mano originaliai kreivą šleivą torčiuką be viršutinio kremo sluoksnio!


2 žingsnis: pasiimame tiek dubenėlių, kiek norėsime turėti spalvų. Į juos įdedame morenginio kremo ir nudažome norimomis spalvomis. Kiekvieną spalvą sukrečiame į atskirą konditerinį maišelį ir imame dekoruoti tortą.

Primygtinai rekomenduoju bet kokį tortą gaminti šventės išvakarėse. Nes tortui reikia laiko, kol jis susiguli ir įsigeria kremas. Dekoravimą galite pasilikti šventės dienai, bet pats pertepimas turi būti padarytas iš anksto. Tik taip pagaminsite minkštą ir burnoje tirpstantį tortą.

394 views

Comments


bottom of page