top of page
Writer's pictureDovilė

Purūs japoniški blyneliai

Updated: Apr 8, 2020

Artėjant Užgavėnėms sukau galvą, kokiais blynais šiemet save ir kitus nustebinti. Pernykščiai Crêpes Suzette buvo tikras hitas, tad norėjosi pasistengti ir sugalvoti ką nors nebanalaus. Taigi... šįkart siūlau keliauti į Japoniją!


Azija garsėja lengvučiais, suflė tekstūros desertais. Šie blyneliai - iš to paties receptų stalčiaus. Tešlą pagaminti paprasčiau nei paprasta, tačiau atidumo prireiks juos kepant. Prisiskaičiau ir prisižiūrėjau įvairių jų kepimo būdų, tai ir pati bandžiau visaip - ir konditeriniu švirkštu spaudžiau, ir šaukštu dėliojau, ir vandens pyliau, kad garų atsirastų, ir sausai kepiau... Surprise surprise! Geriausias variantas buvo pats paprasčiausias - nereikia nei kepimo miltelių, nei vandens, nei konditerinio švirkšto. Genialumas slypi paprastume.

Reikės:

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų miltų

  • 2 šaukštų cukraus

  • 2 šaukštų pieno

  • vanilės

  • aliejaus kepimui


1 žingsnis: ant mažos (gal net mažiausios) ugnies uždedame keptuvę. Įpilame lašą aliejaus ir leidžiame pamažu įkaisti - tai reikalinga, kad keptuvė įkaistų tolygiai, o ne tik ten, kur ją liečia liepsnos.


2 žingsnis: trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius sudedame vanilę, įpilame pieno ir viską gerai išplakame. Atsargiai įmaišome miltus.


3 žingsnis: pradedame plakti baltymus. Kai suputoja, pamažu sudedame cukrų ir išplakame baltymus iki standžių putų. Per kelis kartus baltymus įmaišome į trynių masę. Nepermaišome.


4 žingsnis: popieriniu rankšluosčiu paskirstome aliejų po visą keptuvę - ši turi atrodyti sausa, negali likti riebalų lašų. Desertiniu šaukšteliu pakabiname tešlos ir padarome tris blynelius (gal galima ir daugiau, jei keptuvė didelė). Uždengiame keptuvę dangčiu.


5 žingsnis: blynus reikia akylai stebėti - po kelių minučių jų viršus turėtų būti jau sutvirtėjęs pakankamai, kad galėtume uždėti ant viršaus dar po šaukštelį tešlos. Vėl kelioms minutėms viską uždengiame dangčiu, o kai blynai sutvirtėja - uždedame trečią kauburėlį tešlos. Dar pakepame uždengtus, o tada atsargiai atsargiai apverčiame. Uždengiame dangčiu ir kepame dar 3-4 minutes.


6 žingsnis: patiekiame su mėgstamiausiais pagardais: šviežiomis uogomis, plakta grietinėle, klevų sirupu ar uogiene. Tinka viskas!


留言


bottom of page