top of page
Writer's pictureDovilė

Panna Cotta su žaliąja arbata

Updated: Apr 8, 2020

Man gana sunkiai sekasi susidraugauti su želatina, tad toks itališkas desertas kaip panna cotta man visada didesnis iššūkis nei tortas. Kad ir kaip ten bebūtų, iššūkiai tam ir yra, kad juos įveiktume. Tad kviečiu išbandyti paprastutį panna cottos su žaliąja arbata, kitaip žinoma kaip matcha, receptą.

Keturioms porcijoms reikės:

  • 100 ml riebaus pieno

  • 2 a. š. želatinos miltelių

  • 500 grietinėlės (35 proc. riebumo)

  • 75 g cukraus

  • 1,5 a.š. matcha miltelių

1 žingsnis: sumaišome arbatos miltelius su dviem šaukštais pieno. Maišome tol, kol gauname gražią vienalytę masę. Tik tuomet į karščiui atsparų dubenį supilame likusį pieną. Galiausiai suberiame želatinos miltelius ir išmaišome. Paliekame pailsėti 5-10 minučių.


2 žingsnis: paruošiame garų vonelę - į katilą įpilame karšto vandens, o virš jo pastatome dubenį su pieno ir arbatos mišiniu. Įjungiame viryklę, kad vanduo garuodamas šildytų pieną ir tirpdytų želatiną. Kaitiname maišydami tol, kol želatina visiškai ištirpsta. Jokiu būdu neleidžiame masei užvirti. Kai želatinos grūdelių nebematyti, nukeliame dubenį ir leidžiame mišiniui pravėsti.


3 žingsnis: prikaistuvyje sumaišome grietinėlę su cukrumi. Įjungiame viryklę - ant silpnos ugnies kaitiname grietinėlę beveik iki virimo. Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame į grietinėlę jau pravėsusį pieno bei želatinos mišinį. Šluotele išplakame viską iki vientisos masės.


4 žingsnis: panna cottos masę išpilstome į nedidelius indelius ir padedame į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms - desertas turi būti minkštas, bet ne skystas.

Jei norite desertą patiekti lėkštėje, o ne indelyje, įmerkite jį į karštą vandenį penkioms sekundėms - taip panna cotta nesuplyš ją išverčiant ant lėkštės.

245 views

Comments


bottom of page