top of page
Writer's pictureDovilė

Burnoje tirpstantys migdoliniai sausainiai

Updated: Apr 8, 2020

Pamenate tuos lengvus migdolinius sausainėlius, nuo kurių būdavo neįmanoma atsiplėšti? Iš išorės jie traškūs, o vidus - minkštas, tiesiog tirpstantis burnoje. Niekada nemėgau pirktų sausainių, bet tie... Jie būdavo tokie, nuo kurių sunku atsiplėšti. Tad vieną vakarą daug skaičiau, tyrinėjau pačius įvairiausius receptus ir galų gale BBC radau tą, kuris sugrąžino mane į vaikystę.

Reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų (jei perkate baltymus buteliuke, pasverkite 160 g)

  • 340 g cukraus pudros

  • 340 g maltų migdolų arba migdolų miltų (aš naudojau miltus, todėl sausainiai išėjo mažiau rupūs)

  • 30 ml amareto likerio (nebūtinai)

Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus.

1 žingsnis: mikseriu išplakame baltymus su cukraus pudra iki standžių putų. Turėtume užtrukti apie penkias minutes.


2 žingsnis: į baltymų masę suberiame pusę maltų migdolų ar jų miltų. Viską išmaišome. Suberiame likusią migdolų dalį, įpilame likerio ir vėl viską gerai išmaišome, kol nelieka sausų ingredientų. Tą darome drąsiai, čia ne biskvitas - sausainiai tikrai nesukris.


3 žingsnis: skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame sausainius. Tešlą galima iškrėsti šaukštu, bet jei norite tobulos formos skanėstų, rekomenduočiau naudoti konditerinį maišelį. Taip bus lengviau išlaikyti vienodą sausainių dydį ir formą. Tarp sausainių paliekame maždaug 2 cm tarpus, nes kepdami sausainiai pūsis.


Kepame 10-15 minučių, kol sausainiai švelniai pagelsta. Dieviškai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Sandarioje dėžutėje galima laikyti sausainius iki dviejų savaičių, bet net neabejoju, kad jų neliks daug greičiau.


558 views

Comentários


bottom of page